Per H. Hansen

Hjem Galleri Cv
 

Farger i vinterlandskap, akvarell.

Velkommen til min hjemmeside og de nyeste bildene. Jeg bor og arbeider her på Tolvsrød  sammen med min kone Nanti Bryn Hansen som også er billedkunstner. Tolvsrød er ca. 4 – 5 km øst for Tønsberg.   Vi har bodd her siden 1978 og synes det er veldig fint her. Sjøen er rett i nærheten og det er ikke så langt til skogen. Jeg kan på en måte høste av naturen når det gjelder ideer til bildene.

 

   Når jeg lager mine bilder så er en tegning det første jeg arbeider med. Tidligere viste jeg ofte tegninger på utstillinger men har i de seneste årene arbeidet mest med akvarell og maleri. Jeg arbeider fortsatt med tegning men nå har det vært mest som forarbeide til malerier og akvareller. Jeg er ofte ute i naturen for å samle ideer, da lager jeg små skisser eller notater i tegning som jeg så bearbeider hjemme til malerier og akvareller eller tresnitt.

 

   Jeg arbeider vesentlig med landskapet som tema. Det er ofte landskapet i Vestfold og Telemark som er utgangspunkt for bildene. Jeg ønsker å vise landskapet på en konsentrert måte og jeg forsøker å finne det vesentlige i landskapets karakter. Jeg håper også å kunne fortelle noe om årstidenes og lysets skiftninger. Jeg ser på bildene mine som poetiske improvisasjoner  eller fortellinger.

 

   Jeg har lenge også vært interessert i foto og i de seneste årene har jeg arbeidet mer med foto. I 2009 begynte jeg å vise noen foto på utstillinger, jeg ønsker å arbeide mer med foto for å utforske mulighetene i dette mediet.

 

   Jeg arbeider med malerier, akvareller, tresnitt og foto.

 

Utstillinger i 2011:  Galleri Møllabekken på Vestfossen til 8. mai, sammen med Nanti Bryn Hansen, åpent 12 – 16,

Galleri Holtekjær på Tjøme i sept. Og Galleri Fryd i Eidsfoss, sammen med Nanti Bryn Hansen, nov. – des.

 

 
Interiør, akryl.
Landskap, akvarell,
Novemberlandskap, akvarell.
Tidlig vinter, akryl.
Ved fjellet, akryl.
Vinterlandskap, februar, akvarell.
Besøk også Nanti Bryn Hansen: www.nanti.no